Sosiaalinen ulottuvuus

Sosiaalinen ulottuvuus


TURVALLISUUS

Turvallisuus on äärimmäisen tärkeä osa-alue, jota pyrimme jatkuvasti kehittämään. Noudatamme kaikessa toiminnassamme työturvallisuuslakia ja tavoitteenamme on nolla työtapaturmaa. Tähän pyrimme mm. huolellisen perehdytyksen ja ohjeistuksen avulla.

TYÖHYVINVOINTI – PSYKOSOSIAALISET TEKIJÄT

Vuoden 2023 psykososiaalisten kuormitustekijöiden kyselyn mukaan henkilöstömme on harvoin kuormittunut. Kyselyn keskiarvo on 1,64, kun asteikko on 1-5, missä yksi on ei lainkaan kuormittunut ja viisi erittäin usein kuormittunut.

KOULUTUS JA HENKILÖSTÖN KEHITTÄMINEN

Tarjoamme henkilöstöllemme mahdollisuuksia kehittää itseään lisätäksemme työn mielekkyyttä. Teemme mm. yhteistyötä Jyväskylän kuntayhtymä Gradian kanssa ja tarjoamme mahdollisuuden puuteollisuuden ammattitutkinnon suorittamiseen työn ohessa.

IHMISOIKEUDET

Noudatamme kaikessa toiminnassamme kansainvälistä ihmisoikeuslakeja ja vaadimme niiden noudattamista myös liikekumppaneiltamme.

Kurikka Timber vastuullisuus ikoni

Emme hyväksy syrjintää.

Kurikka Timber vastuullisuus työolot 

Takaamme työntekijöillemme hyvät työolot.

Kurikka Timber vastuullisuus palkka 

Maksamme samasta työstä saman palkan, joka on aina vähintään lain määrittelemä minimipalkka.

 

Tuemme työntekijöidemme järjestäytymisvapautta.

 

REILU TYÖPAIKKA JA HÄIRINNÄN EHKÄISY

Meille on tärkeää noudattaa työnantajan velvollisuuksia ja tarjota työntekijöillemme reilu työpaikka. Noudatamme Teollisuusliiton ja ammattiliiton Pro:n solmittua yrityskohtaista työehtosopimusta. Työntekijöitä meillä edustaa luottamusmies sekä työsuojeluvaltuutettu. Kannustamme myös työntekijöitämme reiluuteen ja kaikenlaiselle häirinnälle ja kiusaamiselle on nollatoleranssi yrityksessämme.

TASA-ARVO, INKLUUSIO JA MONIMUOTOISUUS

Olemme sitoutuneet toiminnassamme yhdenvertaisuuden tukemiseen. Tasa-arvoon, syrjimättömyyteen ja inkluusioon kiinnitetään erityistä huomiota niin rekrytoinnissa, urakehityksessä, työtehtävien jaossa, palkkauksessa, eduista sopiessa, koulutusmahdollisuuksissa kuin työyhteisön kehittämisessäkin.

OSALLISUUS PAIKALLISYHTEISÖSSÄ

Toimintamme on luonteeltaan hyvin paikallista, joten tunnistamme roolimme paikallisen yhteisön jäsenenä. Haluammekin olla tukemassa yhteisöä mm. seuraavien roolien kautta:

  • Paikallinen työllistäjä
  • Vastuullinen veronmaksaja
  • Yhteisöjen ja urheilun tukija

ASIAKASSUHTEET

Asiakkaat ovat meille tärkeä sidosryhmä, joiden tarpeisiin ja toiveisiin pyrimme vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakastyömme perustuu mm. seuraaviin peruspilareihin:

  • Dialogi –  Olemme tiivisti ja avoimesti yhteyksissä asiakkaisiimme, jotta voimme tarjota heille juuri heidän tarpeisiinsa täyttäviä tuotteita.

  • Laatu ja turvallisuus – Panostamme toiminnassamme laadukkaiden ja turvallisten tuotteiden valmistukseen. Toimintamme onkin sertifioitu sekä NCS- että RISE-sertifikaateilla. Kyseiset sertifikaatit kattavat laadun, kestävyyden ja laadunvarmistuksen.

  • Toimintavarmuus – Joustavuus on yks liiketoimintamme määrittävä ominaisuus, jonka avulla pyrimme takamaan toimitusvarmuuden asiakkaillemme.