Meille töihin

Olemme innovatiivinen laadukkaiden ikkuna- ja ovikomponenttien valmistaja Äänekoskelta

Yli 90 % tuotteistamme menee ulkomaille ikkuna- ja ovitehtaille. Haemme jatkuvasti joukkoomme reippaita ja motivoituneita osaajia. Koulutamme kaikki työntekijät itse, joten ole rohkeasti yhteydessä!

Tarjoamme sinulle:

  • yksityisen työterveyden
  • ePassin tukemaan työhyvinvointia
  • laadukkaat työvaatteet sekä -suojavarusteet
  • mahdollisuuden oppisopimuskoulutukseen
  • rennon innostavan ja jatkuvasti kehittyvän työilmapiirin
  • bonuspalkkiot
  • jäätelöt kesäisin

Haemme tällä hetkellä useita työntekijöitä sormijatkos- sekä lamelliliimauslinjoille. Lähetä työhakemus meille alla olevalla lomakkeella viimeistään 31.8. mennessä.

Lähetä työhakemus

Kurikka Timber työntekijätarinat

Sijaisuuden kautta tuotannon moniosaajaksi

Perttu kokee, että työn fyysisyys on hyvä asia.

Perttu on viihtynyt pitkään Kurikka Timberillä. Hän haki 19-vuotiaana suoraan koulunpenkiltä töihin Kurikka Timberille ja onnistui pääsemään aluksi sairauslomasijaiseksi ja pian vakituiseksi työntekijäksi.

Perttu aloitti aluksi höylärinä ja pian jo tutustui lamelliliimauksen saloihin. Nykyään Perttu toimii liimauksen teknisenä asiantuntijana sekä höylärinä. Hän pitää siitä, että työ on vaihtelevaa ja sopivan haastavaa. Paikallaan ei tarvitse olla, sillä askeleita kertyy helposti päivässä yli 20 000.

Vaikka pari kertaa 20 vuoden aikana matka on vienyt vieraan työnantajan luo, on hän aina kuitenkin palannut takaisin Kurikka Timberille.

– Tästä on tullut jo vähän kuin koti, jonne on mukava tulla. Rento työilmapiiri ja mukavat työkaverit piristävät vähän tylsempääkin työpäivää, kertoo Perttu.

Liimarin työ on pääasiassa laadunvalvontaa

Vaikka työ onkin yksinkertaista linjatyötä, pääsee tässä myös ratkomaan ongelmia.

Köpi on työskennellyt Kurikka Timberillä kymmenen vuotta liimoituslinjan hoitajana, eli liimarina. Köpillä on tekninen puualan koulutus ja hän on tehnyt monenlaista puualan työtä, muun muassa hirsimökkien myyjänä. Kurikka Timberille hän päätyi sattumuksien kautta.

– Tulin Keski-Suomeen toisen työn perässä ja näin lehdessä ilmoituksen Kurikka Timberistä. Noihin aikoihin Kurikka Timberille rakennettiin liimuuhallia, johon minäkin sitten työllistyin.

Olin itseasiassa ihan ensimmäinen, joka pääsi liimaamaan uudella liimuulinjalla, Köpi kertoo.

Normaalissa työvuorossa on liimarin lisäksi kaksi muuta työntekijää: höyläri ja pakkaaja. Linjalla liimataan kuuden metrin sormijatkettuja tankoja yhteen ja lopputuotteena syntyy lamelliaihio.

– Meidän tehtävä on katsoa, että linja toimii jouhevasti ja kapula liikkuu hyvin. Tarkistetaan laatukriteerit, lämpötila ja puristinpaine. Työ on pitkälti valvontaa. Meidän linja tekee ikkunan karmin ja lähettää tavaran maailmalle.

Köpi kertoo, että työ itsessään on alun opettelun jälkeen melko yksinkertaista. Puu materiaalina on mielenkiintoinen ja haastava – vaatii aikaa oppia tunnistamaan, minkä laatuista käsiteltävä puu on.

– Asiakkaillamme on korkeat laatuvaatimukset ja lopputuotteissa on hyvin pieni marginaali virheille. Vaikka työ onkin yksinkertaista linjatyötä, pääsee tässä myös ratkomaan ongelmia.

Köpin mukaan työnantaja on asiallinen ja vaikka asiat joskus riitelevätkin, on töissä yleensä mukava tunnelma.

– Paljonhan täällä on töitä, tervetuloa!

Höylärin työssä ei turhia istuskella

Kirsi kokee, että työn fyysisyys on hyvä asia.

Höyläri Kirsin tehtävä on huolehtia, että höylä tekee halutunlaista lankkua ja ennakoida sekä hoitaa häiriötilanteita hallissa, jotta linjanhoitaja voi keskittyä rauhassa omaan työhönsä.

– Kun höylä on kunnossa ja on tehty haluttu asete, eli tälli, minun tehtävä on varmistella, että oikeanlaista kalikkaa olisi linjanhoitajan edessä jatkuvana virtana. Eri halleissa on tietenkin sitten aina vähän erilaiset temput ja ympäristö, Kirsi kertoo

Höylärin työssä harvoin istuskellaan ja työpäivän aikana askelia kertyykin helposti 20 000. Kirsi kokee, että työn fyysisyys on hyvä asia.

– Työpäivän aikana joutuu kävelyn lisäksi suorittamaan kaikenlaista temppurataa. Pysyy itsekin fyysisesti hyvässä kunnossa, kunhan ei tee mitään typerää ja satuta itseään.

Kurikka Timberillä työt eivät ole ihan hetkessä loppumassa ja Kirsi kehottaakin kaikkia kiinnostuneita lähettämään hakemuksen.

– Jos töitä kaipaa, niin Kurikka Timberiltähän sitä löytyy. Kannattaa lähteä avoimin mielin kokeilemaan, sukupuolesta riippumatta. Osaaminen ja kunto kasvaa työtä tehdessä.

Harjoittelun kautta linjahoitajaksi

Mukavat työkaverit kuitenkin piristivät päivän kuin päivän.

Linjahoitaja Ristomatti on työskennellyt Kurikka Timberillä yhdeksän vuotta. Ristomatilla on sekä sahaprosessinhoitajan että laborantin tutkinto. Ristomatti näki opiskeluaikanaan lehti-ilmoituksen työpaikasta ja aloitti Kurikka Timberillä harjoittelijana.

– Normaalina työpäivänä tehtäväni on katsoa, että tuote on sitä, mitä tilataan.Työhöni kuuluu asetteen teko sormijatkoskoneelle, pitää yllä tuotantoa ja varmistaa laatua. Jos pitäisi jotenkin tiivistää, niin työni on perus tuotantolinjatyötä, Ristomatti kertoo.

Ristomatti kertoo viihtyneensä Kurikka Timberillä hyvin, vaikka joinain päivinä työ voi tuntua hieman yksitoikkoiselta. Mukavat työkaverit kuitenkin piristävät päivän kuin päivän.

– Omassa vuorossani on ainakin hyvä ilmapiiri ja työkaverit ovat oikein mukavia. Jos teollisuusala kiinnostaa, niin voin kyllä suositella Kurikka Timberiä. Ei ole väliä iällä tai sukupuolella, kaikenlaisia työntekijöitä tarvitaan, Ristomatti kertoo.

Lattioiden lakaisijasta työnjohtajaksi

Neljä vuotta sitten etenin työnjohtajaksi.

Työnjohtaja Victor on työskennellyt Kurikka Timberillä jo 18 vuotta ja ehtinyt vuosien aikana tehdä lähes kaikkea mitä Kurikka Timberillä on tarjolla.

– Aloitin eräänlaisena jokapaikanhöylänä vuonna 2004. Ensimmäisenä työpäivänä tehtävänäni oli lakaista lattioita, Victor kertoo.

Victor muutti Suomeen paluumuuttajana vuonna 2002 eikä silloin puhunut vielä sanaakaan Suomea. Tämä oli pienoinen haaste työllistymiselle, mutta sinnikkäänä tunnettu Victor opetteli kielen nopeasti ja sen jälkeen Kurikka Timberiltä löytyi myös muita työtehtäviä lattian lakaisun lisäksi.

– Olin pitkään sormijatkajana ja linjanhoitajana. Neljä vuotta sitten etenin työnjohtajaksi.

Työnjohtaja on vastuussa töiden järjestelystä ja aikataulutuksesta, sahatavaran raaka-aineen laaduntarkkailusta ja esimerkiksi uusien työntekijöiden opastuksesta.

– Työni on pitkälti tuotannon seurausta ja ohjausta. Normaalisti työpäiväni alkaa jo kuudelta. Pidän huolen, että tuotanto pyörii ja ratkaisen mahdollisia ongelmia. Tärkeimmät työkaluni ovat puhelin ja muistivihko.

Victor muistuttaa, että Kurikka Timberillä ollaan aina kiinnostuneita uusista työntekijöistä.

– Tervetuloa vaan kaikille kiinnostuneille! Täällä pääsee tekemään töitä ammattitaitoisten ja avuliaiden työkavereiden kanssa.