Tarinamme

Puunjalostusta jo sukupolvien ajan

Puun jatkojalostusta 2000-luvun alusta lähtien

Vuodesta 2001 lähtien yritys on panostanut erityisesti jatkojalostukseen ja vuonna 2002 tehtiin ensimmäiset investoinnit sormijatkamiseen. Viime vuosien aikana Kurikka Timberin toiminta on laajentunut entisestään.

Nykyään Kurikka Timber on Euroopan johtavia rakennuspuuseppäteollisuuden aihiotuottajia.
Päämarkkina-alueet ovat Ruotsi, Tanska, Norja, Puola ja Suomi.

Kurikka Timber - avainluvut: liikevaihto 50M€, henkilöstö ~120, vienti 90%

Kurikka Timberin tavoitteena on laajentaa toimintaa entisestään ja kasvaa tulevina vuosina voimakkaasti. Haluamme olla parhaiten suoriutuva ikkuna- ja oviaihioiden tuottaja pohjoisessa Euroopassa. Tarjoamme asiakkaillemme parhaat palvelut toimialalla sekä parhaan hinta-laatusuhteen ympäristöystävällisyydestä tinkimättä. Lisäksi toimintavarmuutemme on omaa luokkaansa, kertoo Kurikka Timberin nykyinen toimitusjohtaja Jaakko Kurikka, joka pyörittää puunjalostustoimintaa jo viidennessä sukupolvessa.


Kurikka Timberin historiaa

Kurikka Timberin juuret juontavat 1890-luvun Kuortaneelle, jossa Heikki Kurikka aloitteli puunjalostusta raamisahauslaitoksella. Kurikka Timberin syntymävuotena pidetään kuitenkin vuotta 1928, kun Heikki Kurikan lapset Svante ja Heikki (junior) perustivat Suolahteen Suolahden Puu Oy:n. Heikki ja Svante Kurikka olivat aikanaan suuria teollisuusmiehiä – he omistivat yhteensä viisi sahaa, neljä valtamerilaivaa, kaksi tiilitehdasta ja myyntikonttoreita. Sodan aikaan ja sen jälkeen toiminta kuitenkin kuihtui.

Vuonna 1975 perustettiin Erkki Kurikan toimesta Suolahden Höyläämö Oy, jolloin yrityksen toiminta keskittyi sisä- ja ulkoverhoukseen, listoihin ja lautatavaran paikallismyyntiin. Nykyiselle paikalleen Suolahden Kaura-ahoon puunjalostuksen toi Erkki Kurikan poika Heikki Uolevi Kurikka vuonna 1994. Vuonna 2009 alusta lähtien mukana ollut sahaustoiminta lopetettiin ja nimeksi vaihdettiin Kurikka Timber Oy.

tinkimätöntä laatua jo vuodesta 1928 kurikka timber
Kurikka Timber yrityksestä
Kurikka Timber historia