Referenssit

NorDan on luottanut Kurikka Timberin laatuun lähes 30 vuotta

 
 


NorDan on yksi Euroopan johtavista ikkunoiden, ovien ja näihin liittyvien älykkäiden lisävarusteiden valmistajista. Kurikka Timber toimittaa puuprofiileja NorDanin tehtaille Norjassa, Ruotsissa ja Puolassa ja on yksi NorDanin tärkeimmistä yhteistyökumppaneista.

NorDan halusi löytää nimenomaan pohjoismaisen raaka-ainetuottajan ja muutaman keskustelun jälkeen Kurikka Timber ja NorDan aloittivat yhteistyön, joka on jatkunut katkeamatta jo vuodesta 1993 saakka. Molemmat yritykset ovat kasvaneet tänä aikana merkittävästi ja Kurikka Timber on luopunut kokonaan sahatoiminnasta.

– Yrityksemme ovat laajentuneet yhdessä ja toivottavasti jatkamme samalla tiellä, kertoo NorDanin puumateriaalin kategoriapäällikkö Ernst Østefjells.

Østefjells sanoo, että heille on erityisen arvokasta, että Kurikka Timberin tuotteet ovat kestävän kehityksen mukaisia ja edustavat hyvää ammattitaitoa.

– Kurikka Timberin kanssa työskentely on aina ollut sujuvaa ja he toimittavat laadukkaita tuotteita vaativille markkinoille. Lisäksi he ovat joustavia löytämään ratkaisuja, jotka tukevat optimaalista tuotantoa ja toimitusta, Østefjells sanoo.

 

Kaskipuu: ”Kurikka Timber pitää huolta asiakkaistaan"

Jussi Korhonen
Kaskipuu Oy

Kaskipuu ja Kurikka Timber ovat tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan. Kurikka Timber on Kaskipuun keskeinen ikkuna- ja ulko-ovivalmistuksessa tarvittavien liimapuu- sekä sormijatkettujen komponenttien toimittajakumppani. Lisäksi yhteistyötä tehdään niin tuotekehityksen kuin laadunhallinnankin osalta. Kaskipuu valmistaa ja myy korkealaatuisia ikkunoita sekä ulko-ovia ja tarjoaa asiakkailleen asennus- ja kierrätyspalveluita.

 
– Yhteistyön käynnistymiselle näin yleisesti ottaen on kolme keskeistä edellytystä; tuotteiden laatu, palvelun laatu sekä toimitusketjun kustannustehokkuus. Tuotetestauksen perusteella on aikanaan todettu, että orastavalle yhteistyölle kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus. Myös Kaskipuun Viitasaaren tehtaan ja Kurikka Timberin Suolahden tehtaan sijainnit tukevat tehokasta logistiikkaa läheisyytensä ansiosta, kertoo Kaskipuun hankintapäällikkö Jussi Korhonen.

Korhonen sanoo, että parasta yhteistyössä Kurikka Timberin kanssa on ollut asiakaslähtöinen toimintatapa.

– Ajansaatossa olemme Kaskipuulla saaneet havaita, että Kurikka Timberin tapauksessa asiakkaasta kyllä pidetään huolta.

Kaskipuu on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja sama vauhti tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa. Kasvu on mahdollista, kun mukana ovat parhaat toimittajakumppanit – kuten Kurikka Timber.

– Näemme, että Kurikka Timberillä on suuri rooli tässä kokonaisuudessa. Yhteistyö kurikkalaisten kanssa toimii myös henkilötasolla saumattomasti, Korhonen kiittelee.