Töihin Äänekoskelle – monien mahdollisuuksien kaupunkiin

Melkein kivenheiton päässä Jyväskylästä sijaitseva reilun 18 000 asukkaan Äänekoski on moderni ja vireä teollisuuskaupunki Keiteleen eteläpäässä. Kattavat palvelut, monipuolinen kulttuuri- ja urheilutoiminta, toimiva kouluverkosto sekä sujuvat liikenneyhteydet tekevät kaupungista vetovoimaisen ja tarjoavat mahdollisuuden hyvään elämään. Vesistöjen läheisyys antaa omaleimaisen tunnelman ja järviluonto onkin tärkeä osa kaupungin identiteettiä.

Tulevaisuus asuu täällä.

Kaikki mitä sinun tulee tietää Äänekoskesta

Äänekosken upeat järvimaisemat, monipuoliset palvelut ja harrastusmahdollisuudet saavat asukkaat viihtymään ja houkuttelevat myös uusia asukkaita.

Äänekoski on tulevaisuuteen katsova ja ennakkoluuloton kokoaan suurempi pikkujättiläinen. Kaupunki tunnetaan biokiertotalouden edelläkävijänä, mutta myös lapsiperheille sopivana kaupunkina, jossa kukaan ei ole yksin. Äänekoskella on mahdollista asua järven rannalla, mutta kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien varrella. Uuden valtatie 4:n osuus avautui kaupungissa jo vuonna 2019 ja helpottaa niin työmatkaliikennettä kuin muutakin kulkemista. Jyväskylään ajaa nelostietä pitkin autolla noin puolessa tunnissa, lentokenttä sijaitsee lähellä ja veneilyreitit vievät aina Lahteen ja Savon sydämeen saakka.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Äänekoski on harrastajan unelmakaupunki, jossa eri lajeille on loistavat puitteet ja harrastusten hintataso on matala. Etenkin lapsiperheille on tarjolla paljon ilmaista tekemistä, esimerkiksi liikennepuisto sekä nuorille ilmainen SUP-lautojen lainaus. Äänekoskella on lisäksi energiatehokas jäähalli, Pankkarin monitoimiareena koripallon ja sählyn pelaamiseen sekä yhdeksän frisbeegolf-rataa, joista yksi on talvirata. Viime syksynä avautui uusi ylipainehalli jalkapalloa ja yleisurheiluharjoittelua varten. Myös upeat luontopolut, näköalatornit ja laavut ovat kaikkien käytössä.

Äänekoskelta löytyy myös monipuolista kulttuuritarjontaa. Kaupungissa järjestetään monenlaisia kulttuuritapahtumia, esimerkiksi Ääniä-monitaidefestivaali, Rautalankafestivaali, La Kala -ooppera Sumiaisissa sekä kesäteatteriesityksiä Kartano Kievarissa. Lisäksi aktiiviset kyläyhdistykset ja kaupungin kulttuuritoimi järjestävät erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Myös persoonalliset museot ja näyttelyt sammuttavat kulttuurinnälkää.

Sujuvaa arkea Äänekoskella

Äänekoskella arjen palvelut sijoittuvat sinne, missä asukkaat ovat. Välimatkat ovat lyhyitä ja Äkilähtö kuljettaa asukkaita sujuvasti eri taajamien välillä. Täältä löydät omaa rauhaa persoonallisista kylistä tai uusia kerrostaloja aivan ydinkeskustasta. Järven rantaa ei tarvitse etsiä, sillä minne ikinä suuntaatkin, päädyt vesistön ääreen. Äänekoskella asunnot ja tontit ovat edullisia sekä loistava sijainti keskellä Suomea mahdollistaa hyvät kulkuyhteydet joka puolelle. Äänekoskelle muuttaminen tuo työssäkävijälle selvää säästöä niin polttoaineen kuin ajankäytön näkökulmasta.

Äänekoskella rakennetaan paljon teollisuutta, mutta myös uusia asuinalueita kehitetään jatkuvasti. Tuoreimpana asuinalueena rakentuu Kotakennään alue, jossa asukkaat pääsevät nauttimaan Kuhnamo-järven upeista maisemista aivan nelostien läheisyydessä. Ihastu Äänekosken kylien ja taajamien tunnelmaan ja löydä sinulle sopivin vaihtoehto! Äänekoskella toimii yli tuhat yritystä ja alueella panostetaan tällä hetkellä paljon yritysalueiden kehittämiseen. Tulevaisuus asuu täällä -kampanja kannustaa yrityksiä sijoittumaan Äänekosken uusille businesspaikoille, jotka sijaitsevat nelostien liikennevirtojen kannalta parhaissa paikoissa.

Äänekoskella on isoja toimijoita, ja eri alojen yrityksillä on hyvät verkostot toimia. Myös etätyömahdollisuuksiin panostetaan, sillä täällä on esimerkiksi ilmainen ÄäneHub-työtila. Modernit tilat tarjoavat ilmaisen työpisteen avotoimisto olosuhteissa, hiljaisen työskentelyntiloja sekä kokoushuoneita. ÄäneHubilla on mahdollista verkostoitua alueen toimijoiden kanssa ja tehdä töitä ilman ajanvarausta.

Äänekoskelle ihmisiä vetää upeiden vesistöjen ja luonnon lisäksi yhdessä tekemisen meininki. Kaupunkia kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa. Tuoreeltaan avattu Äänekoski-ilmiö -sivusto on uusi tapa tehdä kaupungin strategiatyötä kuntalaisia osallistamalla. Se on alusta osallistumiselle ja kaupunkilaisten äänelle päätöksenteossa. Kyselyihin ja kaupungin kehittämiseen voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa ja puhelimeen ladattavan ilmaisen Äänekoski-sovelluksen kautta, josta saa lisäksi tietoa paikallisista palveluista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Kurikka Timber toimii Suolahdessa

Suolahti on reilun 4500 asukkaan taajama Äänekoskella, noin kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Äänekösken teollisuuden työpaikosta suuri osa sijaitsee Suolahdessa.

Keitele-järven rannalla sijaitseva Suolahti tarjoaa laadukkaita peruspalveluita hyvinvointipalveluineen, joten se on oivallinen asuinpaikka myös lapsiperheille. Suolahteen valmistui 2019 uusi koulurakennus, Suolahden yhteinäiskoulu, missä ala- ja yläaste ovat yhdessä samassa rakennuksessa. Samasta pihapiiristä löytyy myös laadukas uimahalli sekä upouusi jäähalli. Eikä pidä unohtaa upeita ja luonnonkauniita maastoja, joita Suolahti tarjoaa lenkkeilyn, frisbeegolfin tai vaikkapa hiihdon harrastajille.

Oletko jo valmis siirtämään leirisi Äänekoskelle? Hae töihin Kurikka Timberille!